Loading

Afrodite Mode Collection

Marijana Matić, rođena Bajić, jedna je od rukovodećih osoba u kompaniji Afrodite Mode Collection. Imala je priliku da se školuje i usavršava u Americi gde je stekla zavidan uspeh, ali je odlučila da se vrati u rodni Beograd i zajedno sa dvojicom braće nastavi tradiciju porodične firme koja je osnovana pre skoro tri decenije.

Nakon srednje škole se vratila u Srbiju, završila prve dve godine studija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a onda je nastavila školovanje na studijama modnog marketinga u Njujorku na Univerzitetu Parsons.

– Studiranje u Americi je potpuno drugi vid školovanja, veoma bitan za mene u profesionalnom smislu. Imala sam sreću da učim na najjačem modnom univezitetu na svetu, bila okružena najuticajnim ljudima iz te branše, imala praksu od godinu i po dana u „Ralf Lorenu“ u dizajn sektoru, a kasnije i u marketingu. Mama često voli da kaže da sam otišla kao dete, a vratila se kao zrela osoba – ističe Marijana.

Koliko su internet i društvene mreže značajne za funkcionisanje firme koja je već brend i koja postoji toliko dugo?

– Od ključne važnosti. Važan datum, čak mogu slobodno reći prekretnica u funkcionisanju naše firme bio je 1. mart 2016. godine kada smo potpisali ugovor sa agencijom koja je zadužena za naš nastup na društvenim mrežama. Kada smo rešili da sarađujemo sa njima, odlučili smo i da se više ne oglašavamo u novinama.

Pokrenuli su Fejsbuk i Instagram naloge, ali i onlajn prodaju.

– Kada neko postoji dugo kao što mi postojimo, a to je sada već 28 godina, u nekom trenutku ljudi kao da se naviknu na njegovo postojanje i prisustvo. Mi smo ih ulaskom na digitalni segment tržišta podsetili na naše postojanje i približili se i onim damama koje su bile male kada smo mi počinjali. Imamo i kolekciju za mlađe generacije i upravo smo njima prišli baš zahvaljujući digitalnim kanalima. Online prodaja nam je veoma važna. Slobodno mogu reći da se digital u našem slučaju pokazao kao odlično rešenje.

Ceo intervju pročitaje na Srpskom sajtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin