Loading

Godišnji odmor je vreme kada se turističke agencije posebno trude da privuku putnike da baš njima ukažu svoje poverenje i odaberu njihove aranžmane. Pomislili bi ste da dileme među Srbima nema kada je letovanje u pitanju. Međutim većina Srba bi ipak najviše volelo da poseti Španiju, pokazalo je istraživanje agencije “Smart Plus Reasearch” na reprezentativnom uzorku za internet populaciju.

– Srbi bi i ove godine najradije otputovali na Mediteran. Po popularnosti se odmah iza Španije nalaze Grčka, Kuba, Italija, a od gradova naše ljude najviše zanimaju Pariz, Prag i London – kaže Goran Ristić, direktor “Smart Plus Research“.

Italija kao prestonica visoke mode oduvek je bila sinonim za šoping, te tako ne čudi da se za ovu destinaciju odlučuju pre dame nego gospoda, a odmah zatim i za Grčku kao drugu željenu destinaciju.

A, da li je moderno doba ubilo svu draž biranja, kupovine i slanja razglednica dragim ljudima?

Reklo bi se da jeste. Gotovo polovina ispitanika se čak ni ne seća kada je poslednji put poslala razglednicu sa putovanja.

– Istraživanje koje smo sproveli na reprezenatativnom uzorku (1000 ispitanika, online populacija, 18-64 god starosti) pokazalo je da je samo 8.9% građana u proteklih godinu dana poslalo razglednicu – ističe Ristić iz agencije “Smart Plus Research“.

Ono što je zanimljivo je da u poslednje tri godine 14,1 % ispitanika je slalo razglednice sa svojih putovanja, a 8,7 % njih to nije učinilo nikada.

One thought on “GODIŠNJI ODMOR: Gde bi Srbi voleli da letuju ove godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram