Loading

One su od hobija napravile posao. Tim Frau Šampita čine dve sestre, Milana (27) i Mirjana (30 godina). Izdrada poslastica im nije primarno zanimanje – Milana je diplomirani menadžer u finansijskom poslovanju, a Mirjana je profesor književnosti.

– Priča oko Frau Šampite je najpre počela kao hobi, da bi se vremenom, zahvaljujući pozitivnim utiscima okoline, razvila u pravi posao. Da ih nismo izneverile dokazuje i činjenica da Frau Šampita aktivno postoji već četiri godine.

Zanimalo nas je odakle ideja da se bave ovim poslom?

– Od malena smo imale priliku da prisustvujemo izradi poslastica, koje su u našoj porodici pripremale mama i bake. Sklonost ka kulinarstvu nasledile smo i od oca, a strast za osmišljavanjem novih idejnih rešenja kada je dekoracija i eksperimentisanje s novim ukusima u pitanju razvijala se vremenom.

Njihovi kolači su prepuni detalja. Ponekad se stiče utisak da neko ni na papiru ne bi umeo da naslika ono što one urade na kolačima.

Koliko je vremena potrebno da se ukrasi jedan kolač?

– Svaki novi kolač koji uvodimo u naš program je i novi izazov. Trudimo se da naši kolači i dizajnom i ukusom isprate nove tokove. Ideja nam ne manjka, mada nam one često zadaju onu slatku glavobolju. Za precizno oslikan medenjak ponekad je potrebno i po nekoliko sati.

Ko su vaši najčešći kupci?

– Najčešće porudžbine dolaze od roditelja koji bi da obraduju svoje mališane za praznike ili rođendane. Međutim, tu su i momci i devojke koji našim slatkišima ukazuju pažnju svojim partnerima. Bake su nam omiljeni klijenti, jer su njihove priče i želje ipak najnežnije.

Za koje prilike najčešće pravite medenjake?

– Medenjake smo do sada radile za različite prilike: rođendane, slave, venčanja, imendane, devojačke i momačke večeri, proslavu diploma, godišnjica…

Ceо tekst pročitajte na www.srpskisajt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin