Loading

SMS, Viber, WhatsApp… ovo su samo neki od načina uz pomoć kojih komunicira svako od nas. To ne bi trebalo da čudi, jer danas smart telefone imaju skoro svi.

Ali da li ih svi podjenako koristimo? Ipak ne, u korišćenju mobilnih aplikacija za poruke, kao što su Viber i WhatsApp, žene su te koje prednjače, dok se muškarci pre odlučuju za slanje SMS poruka, što nam pokazuju rezultati istraživanja agencije Smart Plus Researh, rađeni na reprezentativnom uzorku (ista metodologija kao i u prošloj objavi).

– Prema rezultatima našeg istraživanja, u Srbiji 56% građana nejčešće koristi SMS za dopisivanje, 41% Viber ili WhatsApp, dok svega 3% njih ne koristi ni jedno ni drugo – kaže Goran Ristić iz agencije Smart Plus Researh.

Višestruka upotreba mobilnih telefona je doprinela tome da je dovoljno imati ovaj mali aparat uz sebe, koji omogućava da pristupimo svemu što nam je potrebno, kako bi neometano obavljali svoje obaveze…Telefone, dakle, upotrebljavamo za sve, pa čak i umesto ogledala.

Prema rezultatima ovog istraživanja, 4 od 10 ispitanika koristi prednju kameru kao ogledalo, dok 18% njih ovo čini veoma retko, 16% ponekad, dok 4% veoma često. Među onima koji telefone koriste u ovu svrhu, prednjače žene.

Među ispitanicima, 12% je onih koji uopšte nemaju smart telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Linkedin